Mun tekisi mieli ryhtyä yrittäjäksi. Ei siksi, että haluaisin olla yrittäjä, vaan siksi, että ois kyllä tarvetta parillekin yritykselle. Poikkesin Helsingin keskustassa liikkeessä, jota on mainostettu parhaaksi proteesiliivejä/proteesiuikkareita/päähineitä myyväksi liikkeeksi. No helppo tietysti olla paras, jos on suunnilleen ainoa tämän alan erikoisliike. 

Kivoja proteesiliivejä mulla onneksi olikin muutamat. Kiitos serkulleni, joka vihjaisi että ellokseltakin niitä saa. Tilasin parit ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Vähintään yhtä hyvät kuin proteesin kylkiäisenä tulleet kalliimmat liivit. Hyville t-paita liiveille kuitenkin oli tarvette ja huiveille sekä muille päähineille myös. Innolla menin keskustassa olevaan liikkeeseen, mutta ei kyllä vastannut odotuksia lainkaan! Ensinnäkin, myyjä oli "hiukan" tympeän oloinen, eikä lainkaan innokas asiakaspalvelija. Kaupasta näki kyllä, että mummojen taudista tosiaan on kyse, 95% tangoissa roikkuvista liiveistä oli mallia mummo ja ne näyttivät roikkuneen siellä iät ja ajat. EIkä niitä tankoja montaa ollutkaan. Värejä oli tasan kolme: musta, valkoinen ja mummoruskea. Huiveja oli muutama malli päänukkejen päässä. Kuvastosta olisi voinut päätellä valikoiman olevan runsas ja värikäs, mutta totuus oli, että väriskaala oli aikalailla yhtä runsas kuin liiveissäkin. Löysin kuitenkin yhden kivan valkoisen huivin ja hauskan turbaanin, sekä ihan kivan hatun, -sen mitä olin kuvastossa naureskellut että "tuota en ainakaan halua" .. aina kannattaa siis sovittaa ;) yhdet t-paita liivitkin sitten tarttui mukaan, ehkä ainoa fiksu malli. Eli siis ei turha reissu, mutta olin kyllä odottanut enemmän ja totuus oli se, että nyt vaan ostin kaiken mikä vähänkin miellytti (eli melkein koko valikoiman), koska nyt vaan satun niitä tarvitsemaan.

Se on vaan helppo olla tympeä myyjä huonoilla valikoimilla ja hyvin kalliilla hinnoilla alalla, jolla kilpailua ei juurikaan ole. Sieltä on vaan ostettava mistä saa. Koko pk-seudulla ei käsittääkseni ole kuin yksi alan liike ja monissa muissa (edes isoissa) kaupungeissa tällaista alan liikettä ei ole ollenkaan. Suurin käyttäjäkunta kun on venhempia ihmisiä, niin valikoimat sitten kai tehdään sitä silmällä pitäen. Rintasyöpä kuitenkin on enenevissä määrin myös nuortenkin naisten sairaus, mutta ehkä kyseinen bisnes ei silti ole tarpeeksi kannattavaa, jotta hankittaisiiin enemmän nuorempien malleja ja värejä? Toisaalta, nuoret käyttäjät ovat varmasti innokkaampia ostajia ja kiinnostuneempia hankkimaan ja sijoittamaan tällaisiin erityisvaatteisiin ja asusteisiin silloin kun tilanne siihen pakottaa. 

No kyllähän toki hattuja saa tavallisistakin kaupoista, mutta oma metsästäminen ainakin tähän aikaan vuodesta ja kun ne on suunniteltu hiuksellisiin päihin, niin aika harva sopii kaljun kanssa ;) Huivit on kyllä kivoja ja niitä saa kaikkialta, ja niitä olen kyllä hankkinutkin. Kuitenkin on kiva, että on myös niitä valmiiksi solmittuja ja helposti päähän vedettäviä malleja kun olen huomannut etten ole mikään huivinsitojamestari. Ja täytyy myös myöntää, etten ole mikään päähinefani muutenkaan, joten loistohomma että ne hiukset tulee sitten takasin kesän jälkeen..sitä odotellessa ;)